Ето и 5та част . Приятно четене !!
Залата беше...голяма и още щом влязох всички(апсолютно всички) се бяха обърнали към мен.Боже тези хора не бяха ли виждали готик досега.
- Не им обръщай внимание те винаги гледат така новите. – усмихна се Джей и ме побутна към масата с лакомствата. Взех една табла и се направих,че не обръщам внимание на любопитните погледаи които се бяха втренчили в мен сякаш чакаха да се изложа и да се посмеят хубаво. Но това нямаше да се случи (да се надяваме). Взех си салата и тръгнах след Джен покрай масите и естествено всички ме гледаха, е някой вече не , сигурно бяха загубили интерес.
- Разделени сме на две групи, както виждаш.Едната е на зооморфите и върколаците а другата на вещиците. – както вървеше се обърна със злобен поглед към групата на вещиците. Най после стигнахме до масата на една малка групичка.
- Здравейте !! – поздрави ги Джейн – това е Мизъри саквартирантката ми, току-що дойде така че не и съсипвайте живота още от сега.- каза тя и се усмихна на тримата души на масата и ме подкани с ръка да седна до нея.
- Това е Алекс – посочи тя момчето което беше седнало до нея. То беше облечено в черен суичър а отдолу се виждаше блуза на “Металика” беше с права коса която му стигаше до раменете. Той ме плъзна погледа си от подчертаните ми с молив очи до черните кецове. Повдигна едната си вежда и ме изгледа въпросително.
- Хм....метъл или готичка? – попита той все още с вдигната вежда и въпросителния поглед.
- И двете. – ухилих се като малко дете видяло пухкаво зайче. Той се усмихна и продължи да дъвче салатата.
- А това е Адам.- посочи момчето което седеше до Алекс. Той беше...обикновено момче с кафява коса и нефридени очи, беше се облегнал на стола сякаш е господар на света и всичко му е ОК, а може би да е. Той се усмихна и пас се загледа в момичетата седящи на съседната маса.
- А това тук е Хейли. – посочи тя русото момиче с перлената усмивка. Съдейки по дрехите....тя беше богата.
- Здрасти!! – усмихна се лъчезарно тя и ни ослепи с усмивката си. Аз и се усмихнах и започнах да ям салатата си.Усетих как Алекс се беше втренчил в мен. Обърнах се а той се усмихна хитро.
- Оле незнам какво ще правим когато почнат часовете!!- изписка Хайли. – Няма да имаме време за нищо !! – ококори големите си сини очи и ни огледа всичките.Чух че някой се подхилва и това бяха момчетата.
- Какво ви е толкова смешното?! – повиши глас тя, за да ги надвика а те избухнаха в истеричен смях.
- Сигурна съм че ще го преживееш някога. – каза през смях Джейн и сложи в остата си една краставичка. Тя захрупа слатко и ни огледа всички.
- Искате ли да се разкарваме утре по магазините в Лондон. – изведнъж подскочи Хейли и стресна Адам който тъкмо се беше успокоил от лудя смях.
- На теб никога не са ти достатъчно дрехите. – каза отчаяно Алекс и заби поглед в салатата.
- А ти като вървиш с едни и същи блузи всеки ден, аз какво да направя. – отвърна тя със заядлив тон.Алекс повдигна вежда и я изгледа така сякаш и казваше “ Ти нищо не разбираш”
- Стига сте се карали !!! – викна Джейн. – Може и да идем.
- Та мизъри ти в какво се превръщаш ? – попита Хейли със закачлив поглед. След този въпрос всички погледи (на масата) се бяха обърнали към мен.
- Леопард. – казах аз сякаш не беше кой знае какво.
- Аз пума. – каза Хейли и се усмихна доволно.
- Аз лъв. – рече Адам и пак се загледа в съседната маса.
- Вълк – каза Алекс и ме погледна право в очите. Погледът му натежа върху мен и аз не можех да си намеря място. Обърнах се към Джейн с въпросителен поглед тя ми се усмихна и каза.
- Ягуар. – каза тя и се изхили. Мълчахме през повечето време и никой не ме попита от къде съм и защо съм тук(за какви провинения). Джейн реши да ме разведе из училище. Наистина беше хубаво навън с тези дървета и паркчета,езерца и дори реки.Тя ми обясни и показа всичко що е в училище.Цялото това обикаляне ни отне цял ден,но си заслужаваше.Седнахме на една пейка и тя реши,че трябва да ме зареже и отпраши към общежитията с думите “ ти нали ще се оправи? Да? Добре хайде чао” а аз даже не си бях отворила остата. Седях там и гледах звездите. Беше много тихо и единственото което чувах бе кучешкия лай в делечината.
- Хей какво правиш тук сама? – попита някой зад мен, аз подскочих и се обърнах.
- Боже Аш оплаши ме!! – Той се засмя и седна до мен.
- Е, какво правиш тук. – погледнах го в дълбоките сини очи.
- Ами Джейн реши,че трябва да ме зареже. – засмях се аз и погледнах отново към небето.
- Искаш ли ппомощ, за да стигнеш до общежитията?- той ме погледна въпросително.
- Ами...не бих отказала. – засмях се аз и тръгнах след него в ноща.
- Та... за какви провинения си тук? – попита той.
- Ами...много са, но последното беше защото позволих на животното в мен да се появи и да го видят половината град.- засмях се а той след мен.
- Представям си те. – засмя се той отново. – Е, до тук сме.- каза той и посочи врата на женските общежития. Съвсем бях се отнесла. Кога минахме това растояние?
- Добре, благодаря ти че ме изпрати. – усмихнах се аз и отворих вратата той се усмихна и тръгна по пътеката. Момичетата пред телевизорите отместиха поглед и ме погледнаха странно.
- Какво зяпате ?! – викнах аз и те като че ли се стреснаха и се обърнаха към телевизорите. Аз се усмихнах злобно и се качих по стълбите “Бъзли” помислих си аз и отворих вратата на стаята ми.
- Охооо...саквартирантке. – посрещна ме Джейн по хавлия. – Би ли затворила вратата не искам да ме виждат така- тя седна на леглото си и подсуши кестенявата си коса с кърпата. – Има още топла вода ако искаш да си вземеш душ- каза тя все така посушавайки косата си.
- Добре ще вляза. – Пропуснахме вечера,но аз и без това не бях гладна. Отидох в банята и си взех един топъл душ. След това увих кърпата около тялото си. Когато влязох в стаята Джен вече се беше мушнала в леглото си и пишеше нещо на телефона.
- Хейли иска да знае дали искаш утре да излезем из Лондон. – вдигна глава от телефона и ме погледна.
- Добре, няма проблем. –казах аз и си оболякох пижамата. Мушнах се в топлото легло а Табу тъкмо тогава скочи и легна върху мен.
- Табу е много сладка котка.- каза Джейн без да одръпне поглед от телефона.
- Да, но има навика да изчезва. –засмях се аз и го гушнах, той измърка и се згуши под завивките ми.Аз се обърнах с гръб към Джейн и си затворих очите.
- Лека нощ. – казах аз
- Лека – каза тя и я чух как оставя телефона на шкафчето. – Аз утре ще те събудя не се притиснявай. – каза тя и се завъртя на другата страна.