| Основна тема за поредицата | |
|
+7zi.zany House_of_night ev125 bianka BloodyRose black_fate Dea 11 posters |
Автор | Съобщение |
---|
Dea Silky, court-trained liar
Брой мнения : 66 Join date : 01.06.2009 Age : 30
| Заглавие: Основна тема за поредицата Пет Юни 19, 2009 1:01 am | |
| Тук, в общи линии, може да се обсъждат неща, отнасящи се за цярата поредица, не за отделните книги. Например как сте ги намерили и за колко време сте изяли книгите (с кориците, надявам се (: ), какво ви харесва и дали посоката на развитие на историята е добра. Изобщо, целите големи постове и дискусии за книгите като цяло отиват тук.
Като за начало... Каква е вашата смахната история, свързана с откриването на книгите? Някой ви ги каза/прати или попаднахте на тях в някакво шантаво търсене в гугъл? | |
|
| |
black_fate
Брой мнения : 26 Join date : 22.09.2009 Age : 31 Местожителство : София
| Заглавие: Re: Основна тема за поредицата Вто Сеп 22, 2009 4:11 pm | |
| Амии, аз тази година пролетта (юли)... добре де, лятото заминах за Англия... и понеже часовата разлика така ме утрепваше и като си легнем 1 часа (т.е. тук 3) не можех по смъртно да заспя, особено че точно под стаята ми се вихреха луди купони (на които ние не бяхме поканени тъй като нямаме 18) ... иии реших че искам да си зема книга да си чета нещо, влезнах в една огромна книжарница ... натъкнах се на Breaking down и реших че искам нещо от сорта, т.е. някакво фентъзи за вампири... и в следващия момент се натъкнах на тази поредица, мисля че на Chosen ... и ми хареса страшмно много обложката, поразрових се, намерих 1та книга и си я зех без да чета какво пише отзад ... После все, че ми хареса, започнах тук да търся другите книги, но със скоростта, с която четях, нямаше да ми стигнат парите да си зема и другите книги от книжарницата в мола, така че си ги намерих в интернет и сега бавно но славно съм към края на 3тата книга Честно казано, хареса ми новата светлина, в която са представени вампирите, грациозни... с тези татуировки, високи, силни чернокоси и дългокоси мъже И това с училището, различен сюжет, а не като повечето други.. И да, слава богу, че вампирите не светят, защото щях да се гръмна как може вампирите да светят във Здрач .. Но като цяло ми харесва, само ме побърква тоя жаргонен език и моя нежаргонен речник | |
|
| |
BloodyRose
Брой мнения : 64 Join date : 24.01.2010 Age : 30
| Заглавие: Re: Основна тема за поредицата Пон Яну 25, 2010 5:11 pm | |
| Всъщност точно и аз кат бях тва лято в Англия хD бях в няква книжарница и попаднах на книга за вампири,но мисля че не беше точно тая поредица а "Академия за вампири" ам се тая реших че кат се върна в Бг ще я потърса тая книга ам нищо не излезе и след месец там и повече се разхождах по славейков и видях Белязана и до нея и Академията и мн се чудих коя точно да си зема понеже и двете са мн инересни(!),но се спрях на Белязана (главно заради страхотната корица) и така почнах да чета поредицата не че мн съм прочела де само 1-ва и 2-рата книга общо взето квото е излезнало в Бг за сега.. | |
|
| |
bianka
Брой мнения : 107 Join date : 09.02.2010
| Заглавие: Re: Основна тема за поредицата Чет Фев 25, 2010 7:35 pm | |
| Купувам си ги на бг и ги прочитам за един ден.Отделям си някой почивен ден и никой да не ме занимава.Така се съсредоточавам,че забравям за всичко. | |
|
| |
ev125
Брой мнения : 71 Join date : 04.03.2010
| Заглавие: Re: Основна тема за поредицата Сря Мар 31, 2010 12:22 am | |
| | |
|
| |
House_of_night
Брой мнения : 51 Join date : 05.05.2010 Age : 29
| Заглавие: Re: Основна тема за поредицата Пон Май 10, 2010 10:52 pm | |
| - BloodyRose написа:
- видях Белязана и до нея и Академията и мн се чудих коя точно да си зема понеже и двете са мн инересни(!),но се спрях на Белязана (главно заради страхотната корица)
И аз така се чудех и избрах Белязана заради корицата. | |
|
| |
zi.zany
Брой мнения : 350 Join date : 21.06.2010 Age : 28 Местожителство : an earthly paradise
| Заглавие: Re: Основна тема за поредицата Вто Юни 22, 2010 2:45 am | |
| хах странно.. аз пък понеже съм почти редовна посетителка на градската Библиотека.. и когато влезнах и видях Белязана и още като я видях както вас ми хареса корицата и без дори да зная за какво става въпрос я взех.. и така.. хареса ми и сега чакам за Непокорна .. надявам се скоро да я има в библиотеката.. прочетох "Измамена" за 3 дена.. а другите 2 не съм брояла дните.. просто книгите ме поглъщат.. и не мога да се спра да чета ;д | |
|
| |
sveti9505
Брой мнения : 460 Join date : 24.01.2010 Местожителство : Пловдив
| Заглавие: Re: Основна тема за поредицата Нед Авг 29, 2010 3:35 am | |
| винаги когато си купя някоя книга от тази поредица , правя така: прибирам се вкъщи, хвурлям си раницата/чантата, заключвам стаята и я прочитам на един дъхх до вечерта... | |
|
| |
Катерина Петрова
Брой мнения : 4 Join date : 31.10.2010 Age : 42 Местожителство : Miami
| Заглавие: Re: Основна тема за поредицата Нед Окт 31, 2010 10:19 pm | |
| Ghardian успокой се ! Сбъркали са децата. Човешко е. А относно постта ти, да съгласна съм с теб. Тъй като имам опит в превеждането на книги. Просто така си изкарвам прехраната. Превеждала съм много книги за България и от България, и наистина Никте ми е доста непознато. По - правилно е Никс или Нике, обаче Нике не е богинята на Нощта, а на победата, което автоматично я изключва. И така Никс издва от гръцки и значи нощ, нейния съпътник е Еребус олицетворение на сенките и мрака.Така че правете си изводи. Прегледах другите ти постове и видях забележката за буквата X в английския език, да превежда се КС. Това е едно от нещата, който се учат по Фонетика - втори курс Английска филология. Аз я завърших 2005. Така че милички съжелявам, но тя наистина е права. Многа сладко форумче, между другото. И следващия път, когато се съмнявате за нещо просто попитайта някого, дори и мен. Няма да представлява никакъв проблем за мен. И съвет поправета това за което говорех , моля ви. | |
|
| |
diditto
Брой мнения : 54 Join date : 07.11.2010 Age : 27 Местожителство : София
| Заглавие: Re: Основна тема за поредицата Нед Ное 07, 2010 6:04 pm | |
| На мен много ми харесва цялата поредица "Училище за вампири". Братовчедка ми ми я препоръча. И аз започнах да я чета...още от първата книга ("Белязана") ми стана ужасно интересно... | |
|
| |
Lara
Брой мнения : 171 Join date : 04.11.2010 Age : 31
| Заглавие: Re: Основна тема за поредицата Вто Дек 07, 2010 3:37 am | |
| Не аз избрах книгата,а тя мен. Дааа какво глупаво клише.Докато я четях намирах абсолютно себе си в лицето на Зоуи.Тя има всичко,което някога съм искала,общо взето все едно сбъдвам собствените си мечти в книга... Издухах я за 4 дни,четох в училище,за да не ми е скучно..и така книга след книга.. | |
|
| |
Sponsored content
| Заглавие: Re: Основна тема за поредицата | |
| |
|
| |
| Основна тема за поредицата | |
|