House of Night
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

House of Night

Училище за вампири

ИндексPortalПоследни снимкиТърсенеРегистрирайте сеВход

Мелница

Go down 
2 posters
АвторСъобщение
Sky

Sky

Брой мнения : 209

Мелница Empty
ПисанеЗаглавие: Мелница   Мелница EmptyПет Дек 31, 2010 4:28 am

Хрумна ми- защо да не съберем албуми на любимите ни банди, като клипчета, та да си ги линкваме от тук, без да ровим в туб-ето или бокс-а? Някой да е навит?? ЯЯЯ гора от ръце. Е аз съм първа.

Представям Ви МЕЛЦНИЦА /любимата ми, и миси на Гео, че ми ги показа/ и албума и "Дикие травы"

"Новый альбом "Дикие травы" - альбом о любви, о путешествиях, возвращении, о настоящих и ложных чувствах, о том, как рождаются дети и песни. Альбом очень разный - в нем и сложный вокал, и летящая акустика, и фанк, и плотное электричество в сочетании с джазовым звучанием, и рок-баллады, и, разумеется, чистый фолк".

Опасное лето (4:24)
Далеко (4:14)
Шелкопряд (4:15)
А если бы он (4:02)
Ведьма (4:55)
Кувшин (4:28)
Княже (5:46)
Ветер (4:46)
Шаман (6:15)
Волкодав (5:01)
Ушба(5:06)
Океан (4:24)

изтегли си албума на мп3

карртинки

а това е и коментара на Сивостенци /аз много си ги тача тях../

Наталья О'Шей (Хелависа) - вокали, арфа, кастанети
Сергей Заславский - акордеон, духови, бек вокали
Алексей Кожанов - бас
Алексей Орлов - виолончело, мандолина
Дмитрий Фролов - барабани, перкусии

На фона на приближаващия си десетгодишен юбилей и след тригодишна пауза, руската фолк-рок формация Мельница най-сетне реши да зарадва почитателите си с нов албум. Дори нещо повече - самият той е юбилеен, пети за московчани - а сякаш е излишно да допълвам, че се очакваше от доста време.

"Дикие травы" обаче със сигурност съвсем не е това, което любителите на музиката на руската банда са очаквали от тях. Не като качество, а като съдържание, и поне на първо прослушване може да бъде буквално озадачаващ. Досега бяхме свикнали на богата хармония от инструменти, пищни мелодии и сериозни вокални упражнения от страна на Хелависа, със силен славянски фолклорен мотив. Да - в различните албуми, ту с повече примеси от поп, ту с повече от акустичен рок - но определено доста разпознаваемо и наситено атмосферно звучене.

Този път обаче, руснаците изглежда са решили да експериментират в доста различна насока. Новият им албум е изпълнен със значително по-семпли мелодии, отново акустични, но с малко включвания на други инструменти - най-често флейта - с джазиран ритъм, поддържан от баса и ударните. Нещо, което досега не са поднасяли, въпреки, че едно от парчетата, "А если бы он", можеше да се чуе от изтеклия навремето бутлег "Концерт в Форпосте", но с по-различен аранжимент. Вокалът също не е толкова мощен, но при подобни композиции това не бива да е изненада.

След първоначалния шок обаче, спокойно мога да кажа, че албумът по нищо не отстъпва на предишните им записи. Не е толкова фолклорен, без никакво съмнение - елементи отново присъстват, но просто не са водещи - нито пък е толкова рок, колкото досега, но за сметка на това обогатява палитрата, съставляваща изпълненията на Мельница, с още един, съвсем различен набор песни. При това такива, които заслужават да се чуят.

И въпреки, че не мога да отрека, че при "Дикие травы" малко ми липсва онзи толкова емблематичен звук на московската банда, това не пречи да препоръчам поредното им творение горещо.

Автор: Ангел Генчев, четвъртък, 7 май 2009

Ще си позволя да вмънка с тази песен Фльор:

Върнете се в началото Go down
http://skyirina.blogspot.com/
djill_christian

djill_christian

Брой мнения : 77
Местожителство : Русе

Мелница Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Мелница   Мелница EmptyСря Яну 12, 2011 6:36 pm

Това е просто страхотна група. Присъствието й в дискографията на компютъра ми беше емблематично редом с групи като Blackmore's Night, но последните са твърде комерсиализирани, докато Мелница... истински натурален фолк... руски при това. Обаче имат и доста по-добри изпълнения като цяло от Дикие Травы. Иначе албумчето е хубаво (4/5)
Върнете се в началото Go down
Sky

Sky

Брой мнения : 209

Мелница Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Мелница   Мелница EmptyНед Яну 16, 2011 5:17 am

с това ще се съглася
ето моите топ сингли: