Amberian Dawn една приятна нова финландска метъл група, напомняща за добрите стари Nightwish
djill_christian
Брой мнения : 77 Join date : 18.12.2010 Age : 33 Местожителство : Русе
Заглавие: Re: Amberian Dawn Сря Яну 12, 2011 6:47 pm
Amberian Dawn група, която не успя да ме впечатли от първия път, както се случи при другите споменати (Nightwish), но определено не съжалявам, че им дадох втори шанс. Amberian Dawn имат страхотна музика. Лично аз предпочитам третата песен, която си посочила (Valkaries) именно това беше песента, която бях пропуснал първия път при преслушването на групата и тя ме накара да я обикна. Просто невероятна песен.
Amberian Dawn нямат нищо общо с добрите стари Nightwish. Най-малкото гласа на вокалистката на Amberian Dawn (Хайди Парвайнен) е далеч по-нежен от този на Таря. Правиш сравнение с Nightwish, но това е невъзможно. Те винаги са били уникална група без еквивалент... Amberian Dawn по-скоро напомнят на Edenbridge (чуй ги ако не си ще поставя някои клипчета тука във фонотеката).
Sky
Брой мнения : 209 Join date : 31.12.2010 Age : 74
Заглавие: Re: Amberian Dawn Съб Яну 15, 2011 4:38 pm
Е, чак нищо общо.. Dawn или песните, който съм слушала са в същата тоналност
djill_christian написа:
Amberian Dawn по-скоро напомнят на Edenbridge (чуй ги ако не си ще поставя някои клипчета тука във фонотеката).
А за това няма нужда да питаш- чакам поста.
djill_christian
Брой мнения : 77 Join date : 18.12.2010 Age : 33 Местожителство : Русе
Заглавие: Re: Amberian Dawn Пон Яну 17, 2011 6:48 am
Като казваш, че са в същата тоналност знаеш ли какво значи това Защото NW имат изключително широка употреба на минорни тоналности (като Сол минор например, в която сега се сещам няколко песнички), докато за Amberian Dawn (доколкото засягам любимите ми песни, тъй като не съм слушал цялата им дискография в аспекти заради технически проблеми) са мажорни. Гласа на Хайди е една идея по-висок при това. (Ако смяташ, че се засягам, моля да ме извиниш, наистина може и да е така. Когато става въпрос за любимата ми група - никой не може да е равен на тях и все още няма такива, които дори бегло да приличат... Освен една песен на Delain, но тя е с Марко, така че не се брои!)
Иначе за самия пост може просто да погледнеш някъде из този раздел. Все ще го видиш.
Sky
Брой мнения : 209 Join date : 31.12.2010 Age : 74
Заглавие: Re: Amberian Dawn Нед Яну 23, 2011 3:53 am
ок предвам се. Яко е, че знаеш как да защитиш любимците