Попадали ли сте на гениалния Господар на времето по телевизията, а може би сте научили за него от другаде? А знаете ли, че това е най-стария вървящ и до момента сериал, датиращ от Ноември 1963, когато е излъчен пилотния епизод An Earthy Child. От тогава насам са сменени 10 Доктора (Уилям Хартнел, Патрик Тротън, Джон Пъртуи, Том Бейкър, Питър Дейвисън, Колин Бейкър, Силвестър Маккой, Пол Макган, Кристофър Еклестън, Дейвид Тенант и Мат Смит в хронологичен ред), написани са огромен брой разкази, новели, повести, романи и т.н. Отпечатани са десетки хиляди бройки комикси, направени са няколко анимации, игри, редица пародии. Доктора има стотици хиляди, ако не и милиони почитатели по цял свят. Доктора, чието име е забулено в мистерия и никога не е било изричано гласно от никого, е гениален пътешественик във времето, който омайва всички с блестящия си ум и ексцентричност и това е така, защото нищо не може да бъде по-ексцентрично от великолепни гледки над други светове и разбулване на мистерията около историческите събития на Земята.
Първоначалната идея на сериала е била образователна, но още с края на първи сезон става ясно, че Доктора докосва много повече феновете на фантастиката, отколкото любознателните деца (може би заради непрестанните писъци на госпожица Форман от първия сезон през 1963 и 1964г.). От там нататък Доктора става любимец на много семейства във Великобритания, Австралия и всичко, до което дългата ръка на Кралицата може да достигне.
За мен лично Доктора е великолепен и блестяскав, ако има нещо, което харесвам повече от вампирите това е именно Доктора.
'Вижте добре историята на този свят! Има един човек, който ден след ден, година след година го пази от такива като вас. Аз съм Доктора. А сега бягайте!' - Мат Смит, последните думи от първия му епизод като Доктор.