House of Night Училище за вампири |
|
| Последният филм? | |
|
+15kallie perlata renito0o swetim foxracing bobo_pavlovo Mev'anan tessairiqs avroro the supernatural PassionsName Dea melrose BleedingDust Feu 19 posters | Автор | Съобщение |
---|
Feu
Брой мнения : 7 Join date : 22.09.2009 Age : 32
| | | | BleedingDust Butchering Whore
Брой мнения : 527 Join date : 01.06.2009 Age : 31 Местожителство : [Kaeleer]
| Заглавие: Re: Последният филм? Сря Сеп 23, 2009 4:09 am | |
| Аз последно гледах The Nines. Общо взето от филм, за който нямах ама абсолютно никакви очаквания(защото, естествено, гледах филма заради Раян РЕйнолдс и дори не погледнах описанието) страшно много ме впечатли. Макар и някои дупки в сценария, цялата история беше... пленяваща. Третата част (самият филм е разделен на три части, три различни истории разказани от едни и същи актьори, три истории, които се оказват много повече) ми е любимата (и Раян е най-готинн! Единствения мъж, койтоо обожавам с брада, а без нея не чак толкова). Ох, да спра, че това ще се превърне в тирада колко ми харесва Раян с брада (иначе ми пада малко сладникав). Само да отбележа, че филма не е за хора, които обичат много ефекти и постоянно екшън, по-скоро за спокойни души, които търсят над какво да мислят. | |
| | | melrose
Брой мнения : 635 Join date : 10.11.2009 Age : 33 Местожителство : somewhere over the rainbow...
| Заглавие: Re: Последният филм? Чет Ное 12, 2009 2:49 am | |
| "Тялото на Дженифър"-разочарование! Доста често го превъртах. Иаскаше ми се да има повече кръв и някаква история от къде отчно и по какви причини идва злото. Но може и аз да не съм го разбрала, или да съм превъртяла същинската част (не е изключено и аз да съм превъртяла). Като цяло изразходвах около час, време, което никога повече няма да си върна!!! | |
| | | Dea Silky, court-trained liar
Брой мнения : 66 Join date : 01.06.2009 Age : 30
| Заглавие: Re: Последният филм? Чет Ное 12, 2009 3:14 am | |
| Не си сама.... Изгледах го целия. Не съм превъртала. Стоически го изтърпях. Пъъъъъъъъъъълна простотия, честно. Както обичам Supernatural, това откъм митология беше толкова зле, че няма накъде. Само накрая беше леко добре, убиха я с макетно ножче все пак, това е що-годе оригинално. Да, фен съм на фикционалното насилие, какво?
Сега се пробвам да гледам Public Enemies, обаче прекалено рязко се променя нивото на звука, досадно е на моменти. | |
| | | PassionsName
Брой мнения : 65 Join date : 05.12.2009 Age : 33 Местожителство : Unknown to sane human beings
| Заглавие: Re: Последният филм? Съб Дек 05, 2009 6:16 am | |
| Последният филм, който аз изгледах не е нов, но определено си струва. Бях го гледала по Hallmark и прекарах доста време да го търся. Преди два дена го намерих и след като почти срутих блока от подскачане от радост си го изгледах доволно и предоволно. Казва се "DreamKeeper" и става въпрос за индиански легенди. Разбира се това не е основният мотив - основният мотив е откриването на самият себе си и корените си, но винаги съм била крайно вманиачена в индианската култура, така че можете да разберете защо споменах първо легендите. | |
| | | melrose
Брой мнения : 635 Join date : 10.11.2009 Age : 33 Местожителство : somewhere over the rainbow...
| | | | the supernatural
Брой мнения : 47 Join date : 20.12.2009
| Заглавие: Re: Последният филм? Нед Дек 20, 2009 1:16 am | |
| Аватар <3 Беше наистина изумителен филм. Имаше на едно или две места неща, които не ми харесаха, но те бяха толкова малки, че е неразумно да ги споменавам. Филма като цяло е прекрасен. Беше истинско изживяване да се гледа! Майсторски, идеен и много качествено направен. Останах очарована. | |
| | | PassionsName
Брой мнения : 65 Join date : 05.12.2009 Age : 33 Местожителство : Unknown to sane human beings
| Заглавие: Re: Последният филм? Нед Дек 20, 2009 3:25 am | |
| The Mists Of Avalon - Мнооого добро. Филма е много добър и дава единствената различна гледна точка, която съм виждала върху Артур, Моргана Ла Фей, Мерлин...Страхотен е. Освен всичко показва прехода от старата вяра и по-скоро матриархалното общество към това, в което сме се превърнали днес. Невероятен е! | |
| | | melrose
| Заглавие: Re: Последният филм? Съб Яну 09, 2010 2:20 am | |
| How To Steal A Million-Одри Хепбърн и Питър О'Тул млади и талантливи. Доста се посмях, докато гледах филма. Препоръчвам го. Иначе малко по-подробно: Учсастват:Одри Хепбърн, Петър О`Тул, Илай Уолак, Чарлз Байер, Хю Грифит Резюме : За колекцията на Шарл Боне (Грифит) от произведения на изкуството в Париж се носят легенди, но тези, които са я виждали са малко. От време на време Боне продава някое от своите съкровища на големите музеи. Но освен дъщеря му Никол (Хепбърн), никой не знае, че той е гениален фалшификатор. Никол вече се е отказала да придума баща си да остави противозаконните си занимания. Само Саймън Дермот (О Тул), частен детектив, открил тайната на колекцията и влюбен в Никол, може да го спаси от разкритие и да го накара да даде дума, че ще преустанови престъпната си дейност... бтв: Ако знаете колко сладък е бил О'Тул като млад!!!!
It Happened One Night (1934)- Резюме : Ели Андрюс току-що се е омъжила за авиатора Кинг Уестли, когато е отведена насила до яхтата на баща си и далеч от лапите на Кинг. Ели скача от яхтата и се качва на автобус, за да се върне при съпруга си. Неохотно, тя приема помощта на безработния репортер Питър Уарн. Всъщност Уарн не й оставя избор - или ще остане с него, докато се върне обратно при съпруга си, или ще я издаде на баща й. И в двата случая Питър получава, това което иска - пикантна вестникарска история. Участват: Clark Gable, Claudette Colbert, Walter Connolly, Roscoe Karns, Jameson Thomas, Alan Hale, Arthur Hoyt, Blanche Friderici, Charles C. Wilson
Charade -От доста време се точех на този филм, но все нямах време. В ролите : Кари Грант, Одри Хепбърн, Уолтър Матау, Джеймс Кобърн, Джордж Кенеди, Доминик Минот, Нед Глас Резюме : Можете да очаквате неочакваното, когато те играят... След ски ваканция в Швейцария, Реджина Ламбърт се завръща в Париж, и разбира, че съпругът и мистериозно е бил убит. Тя разговаря с агентът на ЦРУ Хамилтън Бартоломю който и съобщава, че мъжът и Чарлс Ламбърт е бил един от петимата мъже откраднали 250 хиляди долара в злато от американското правителство по време на втората световна война, и държавата си ги иска обратно. Парите не са намерени сред неговите имущества, тъй като той е изтеглил всичко което притежава точно преди да умре...
Това е единственият филм, в който си партнират Хепбърн и Грант. И е страхотен.
Breakfast at Tiffany's (1961)-За него нямам какво да кажа... В ролите : Стенли Адамс, Елвия Алман, Мартин Бейлсам, Бъди Ибсън, Одри Хепбърн, Джордж Пипърд, Мики Рони и др. Резюме : Главната героиня Холи Гоулайтли ( името означава "стъпваща леко" ) обича да ходи в "Тифани", защото там всичко е красиво. "Тифани" е изключително изискан, скъп и прочут бижутериен магазин в Ню Йорк, разположен на Пето Авеню № 727, който се превръща в истинска легенда. Холи, ефирна като името си, преминава през живота с лекотата на безименната котка, намерена от нея, но въпреки всички усилия да живее само в днешния ден, тя носи неизбежния отпечатък на своето минало като всички хора на този свят.
| |
| | | avroro
Брой мнения : 153 Join date : 14.12.2009 Age : 33
| Заглавие: Re: Последният филм? Съб Яну 09, 2010 3:38 am | |
| - PassionsName написа:
- The Mists Of Avalon - Мнооого добро. Филма е много добър и дава единствената различна гледна точка, която съм виждала върху Артур, Моргана Ла Фей, Мерлин...Страхотен е. Освен всичко показва прехода от старата вяра и по-скоро матриархалното общество към това, в което сме се превърнали днес. Невероятен е!
не го харесах може би защото ъм чела книгата бред нея филма е гавра... | |
| | | melrose
| Заглавие: Re: Последният филм? Сря Яну 13, 2010 12:46 am | |
| Loves of a Blonde (1965) Резюме : Млада жена от работническата класа (Андула) в провинциален Чешки град спи с един от членовете на група от Прага. "Ти си Мондриан, а не Пикасо" казваше й той. Когато обаче тя не получи повече никаква вест от него, тя си събра багажа и отиде пред тях, пред вратата му, в големия град, хвърлайки домакинството му (той живее с родителите си) в хаос. В ролите : Хана Брейхова, Владимир Пухов, Владимир Меншик, Иржи Хруби Режисьор : Милош Форман Лично мнение: Страхотен филм от началото на крариерата на Форман. Живота на младото соц. поколение през очите на чехите. Но всъщност не става въпрос за чехите, защото въпросът винаги е по-дълбоко заплетен... Филмът е за първият път, за първата любов, за разликите м/у поколенията, за бездната в семействата, която никога няма да се затвори...
Goya's Ghosts / Призраците на Гоя (2006) Режисьор : Милош Форман В ролите : Хавиер Бардем, Натали Портман, Стелан Скарсгаард, Ранди Куейд, Бланка Портило, Мишел Лонсдал, Хосе Луис Гомес Резюме : В началото на XIX в., сред нарастващото влияние на Инквзицията и неизбежното нашествие на наполеоновите войски в Испания, артистичният гений на испанския художник Франсиско Гоя е признат от двора на крал Карлос IV. Инес – младата муза и модел на художника, е арестувана по фалшиво обвинение в ерес. Дори намесата на влиятелния брат Лоренцо, когото Гоя също е рисувал, не може да я спаси от бруталните мъчения на Църквата. Тези персонажи и ужасите на войната с всички техни призраци изпълват картините на Гоя, ставайки мъчителни свидетелства на тази бурна епоха. Лично мнение: Великолепен филм, великолепна игра на Натали Портманд. За Хавиер да не говорим. Това е Милош Форман. Това е филм, който остава и го мислиш поне два дни след това. Отива в графа "Задължителни".
Ragtime (1981) Режисьор : Милош Форман В ролите : Джеймс Кагни, Елизабет Макгъвърн, Хауърд Ролинс-син, Мери Стийнбъргън, Брад Дъриф, Манди Патинкин, Джак Никълсън, Самюел Л. Джаксън Резюме : В творчеството си Едгар Доктороу обхваща многообразни и многопластови социални проблеми. В едно от своите интервюта Доктороу заявява, че за него сюжетът остава на втори план за сметка на „моментната снимка” на дадено събитие или период. Още първите му творби са добре приети от широката публика и специалистите, но истинска слава му донася романът „Рагтайм”. Във филма ще видим една великолепна възстановка на нюйоркските предградия от началото на XX в. - от безупречните декори и костюми до страхотната рагтайм музика, композирана от Ранди Нюман. Галерията от образи в романа - Хенри Форд, Дж. П. Морган, Хари Худини, Теодор Драйзър, Ема Голдман, Зигмунд Фройд, разкрити в няколко преплитащи се сюжетни линии, чиито съдби по един или друг начин тясно се преплитат със съдбите на обикновените хора - литературни герои, измислени от автора. Така се получава своеобразен паноптикум, поредица от картини, характеризиращи епохата, е редуцирана във филма до трагичното търсене на справедливост от черен мъж. Все пак повествованието е представено интересно и филмът достига до въздействаща развръзка... Лично мнение: Филмът е....абе нямам думи!!!! Не съм чела романът, все още, но от филмът съм страшно впечатлена! На моменти изглежда толкова реален... А музиката...наситена с емоции, подсилваща винаги точния момент! | |
| | | BleedingDust Butchering Whore
Брой мнения : 527 Join date : 01.06.2009 Age : 31 Местожителство : [Kaeleer]
| Заглавие: Re: Последният филм? Сря Яну 13, 2010 4:10 am | |
| Hard Candy - супер брутален филм! Отдавна не бях гледала нещо, което да ми хареса толкова. По принцип съм фен на психо трилърите, а това определено си беше психо. Нямах никакви очаквания, като го дръпнах и просто като започна да се развива цялата история ме постави на нокти. Много психясало *evil* Иначе сега като прочетох Ragtime и Манди Патинкин... май това ще да е следващото за гледане (: | |
| | | melrose
| Заглавие: Re: Последният филм? Сря Яну 13, 2010 4:17 am | |
| - BleedingDust написа:
- Иначе сега като прочетох Ragtime и Манди Патинкин... май това ще да е следващото за гледане (:
И няма да съжаляваш, Кас. Милош Форман е невероятен режисьор! Иначе изгледах 1 сезон на "Жътваря"-леко блудкав, но става за Събота и Неделя. | |
| | | tessairiqs
Брой мнения : 220 Join date : 28.01.2010 Age : 27 Местожителство : Голям0т0 сел0 ..
| Заглавие: Re: Последният филм? Сря Фев 24, 2010 8:10 pm | |
| Светът е голям и спасение дебне отвсякъде
Светът е голям и спасение дебне отвсякъде е заснет по едноименния бестселър на германския писател от български произход Илия Троянов. Романът има две издания в Германия – 1996 и 1999 (изд. Carl Hanser Verlag, Мюнхен), преведен е на 11 езика, включително и на български (изд. Народна култура – 1997, Сиела – 2008). Освен че има категоричен успех пред четящата европейска публика, книгата печели и най-престижните немски литературни отличия – наградата „Адалберт фон Шамисо”, наградата „Бертелсман”, литературната награда на град Марбург.
Светът е голям и спасение дебне отвсякъде е историята на Алекс, който с помощта на харизматичния си дядо Бай Дан предприема пътешествие с тандем и табла в търсене на самия себе си.
България,1980. Безоблачното детство на Алекс в малък провинциален град е помрачено. Милицията изисква баща му да шпионира дядо му Бай Дан, местния цар на таблата. Семейството решава да емигрира на Запад. 25 години по-късно Алекс е в немска болница след тежка катастрофа, в която са загинали родителите му. Остарелият Бай Дан заминава за Германия. Алекс не разпознава дядо си, от катастрофата е получил амнезия. Бай Дан започва да учи внука си на табла. Древната игра връща Алекс към живота. Бай Дан измъква Алекс от болницата и тръгват на път. По време на това пътуване обратно към България – но и обратно към миналото – паметта на Алекс бавно се възвръща, а с нея и желанието му за живот.
Лично мнение: Филма е много добре направен и най-хубавото е, че е български. Беше ми омръзнало от американски екшъни и тази огромна порция чувства ми дойде супер. Каста е страхотен, въпреки че двамата главни герои не са българи. | |
| | | Mev'anan
Брой мнения : 91 Join date : 23.03.2010 Age : 31 Местожителство : ..a Land of Darkness from which I cannot return..
| Заглавие: Re: Последният филм? Чет Мар 25, 2010 6:56 am | |
| Star Wars: A New Hope :]
Е, голяма фенка съм на Междузвездни войни - според мен най-великата фантастична филмова поредица! :] Та винаги ми е кеф да ги гледам филмите.. | |
| | | bobo_pavlovo
Брой мнения : 139 Join date : 05.02.2010 Age : 30 Местожителство : Sofiq
| Заглавие: Re: Последният филм? Чет Мар 25, 2010 5:47 pm | |
| Здрач. Не ми е любимият филм, даже мисля, че е безинтересен, но го гледах и какво да кажаааа.... Ами става. Не е зле, но не съм му почитател. | |
| | | avroro
Брой мнения : 153 Join date : 14.12.2009 Age : 33
| Заглавие: Re: Последният филм? Чет Мар 25, 2010 6:00 pm | |
| Москва слезам не верит (за пореден път и винаги плача)
"Александра, Александра этот город наш с тобою...." | |
| | | melrose
| Заглавие: Re: Последният филм? Пон Апр 05, 2010 5:58 am | |
| Love story 1970-първоизточника на романтичните филми, такива, каквито ги познаваме днес. Честно, от доста време не съм ревала толкова на филм. Началото на филма си е доста подготвящо, особено с първата фраза. Но края е жесток, последната реплика е най-малкото затвогваща: "Любовта означава, никога да не се налага, да казваш "Съжалявам"".
п.п.Саундтрака е страхотен! Richard Clayderman е невероятен музикант! Трейлър. | |
| | | foxracing
Брой мнения : 14 Join date : 06.05.2010 Age : 29
| Заглавие: Re: Последният филм? Чет Май 06, 2010 8:44 pm | |
| | |
| | | swetim
Брой мнения : 56 Join date : 05.01.2010
| Заглавие: Re: Последният филм? Пет Юни 04, 2010 2:32 am | |
| Последната песен - наистина много хубав филм.Ама вече взеха да стават едни и същи подобни филми - нали писателя на книгите Никълъс Спаркс,съм гледала 3 филма по негови книги и вече започват да стават скучни.Та за филма...Не съм фенка на Майли,но добре се справи с ролята си.Филма не е някаква лигня,а е романтична драма и повече драма.Беше ми много тъжно,когато момчето и бащата се разделяха и Рони остана при баща си,за да се грижи за него. | |
| | | renito0o
Брой мнения : 24 Join date : 28.07.2009 Местожителство : на пейката пред вкъщи
| Заглавие: Re: Последният филм? Съб Юни 05, 2010 7:32 pm | |
| "План Б" - романтична комедийка. Хареса ми. Скоро не съм гледала нищо, което да ми спре дъха, но има доста филми, които стават... | |
| | | perlata
Брой мнения : 32 Join date : 15.01.2010
| Заглавие: Re: Последният филм? Съб Юни 12, 2010 8:01 pm | |
| 100 момичета. Интересна комедийка.На мен ми хареса. | |
| | | kallie
Брой мнения : 22 Join date : 07.04.2010 Age : 30
| Заглавие: Re: Последният филм? Нед Юни 13, 2010 11:15 pm | |
| Последно гледах Never Cry Werewolf бях решила, че ще е интересно след като в него участва Нина Добрев, но сгреших. Филмът беше тъпичък и зле направен. А и супата от очи и човешки части отдавна се изтърка. | |
| | | Princess Dragomir
Брой мнения : 7 Join date : 28.08.2010 Age : 31 Местожителство : София
| Заглавие: Re: Последният филм? Съб Авг 28, 2010 3:54 am | |
| Вчера гледах Inception и бях впечатлена. Отидох на кино доста скептична ,но филма беше невероятен, меко казано. Не само че актьорската игра беше на много добор ниво, но и самия сюжет ти държи интереса и те кара да се замислиш, като в същото време не е натоварващ и действието не те напряга. | |
| | | sveti9505
Брой мнения : 460 Join date : 24.01.2010 Местожителство : Пловдив
| Заглавие: Re: Последният филм? Нед Авг 29, 2010 3:17 am | |
| Принцът на Персияя мн як филм заслужаваше си да платя за негоо .. увлекателенн,държи в напрежениее.. | |
| | | октопод
Брой мнения : 15 Join date : 28.08.2010
| Заглавие: Re: Последният филм? Вто Авг 31, 2010 12:50 am | |
| A good woman Разкошен филм, създаден по пиесата на Оскар Уайлд - "Ветрилото на лейди Уиндърмиър". Горещо препоръчвам на почитателите на писателя, а и на феновете на този тип филми.
Sleepers Много голям. | |
| | | sveti9505
Брой мнения : 460 Join date : 24.01.2010 Местожителство : Пловдив
| Заглавие: Re: Последният филм? Сря Сеп 01, 2010 10:16 pm | |
| днеска гледахх пърси Джаксънн.... и ми харесасаа.. близък сюжет до този на книгата.. малко слаб актьорски съставв и изпълнение ама кво да се правии...като цяло: бива | |
| | | adora
Брой мнения : 13 Join date : 06.06.2011 Age : 26
| Заглавие: Re: Последният филм? Пон Юни 06, 2011 8:36 pm | |
| последно гледах карибски пирати: в непознати води
екшън, комедия... бива филмчето по принцип първата част е най-хубава според мен а останалите малко си падат бозички към сюжет, но това не дразни чак толкова за това мога да определя филма като много добър
| |
| | | Sponsored content
| Заглавие: Re: Последният филм? | |
| |
| | | | Последният филм? | |
|
Similar topics | |
|
| Права за този форум: | Не Можете да отговаряте на темите
| |
| |
| |