melrose
Брой мнения : 635 Join date : 10.11.2009 Age : 33 Местожителство : somewhere over the rainbow...
| Заглавие: Стенли Сря Мар 17, 2010 9:30 pm | |
| Станислав Сланев, известен с псевдонима си Стенли е български поп-изпълнител, известен със сътрудничеството си с групите Тангра и Спринт, както и със самостоятелната си кариера на певец и композитор.
Стенли завършва специалност Естрада в Музикалната академия. До 1984 г. работи с групите Такт и Паралел 42. В периода 1984 — 1986 г. е вокал в група Тангра, когато излиза емблематичният албум на групата „Бъди какъвто си“. След това се присъединява към група Спринт, за да започне през 1990 г. самостоятелна певческа кариера.
Издава албумите:
1990 — „Сълзите на скитника“ 1992 — „Пътят към храма“ 1992 — „Европодиум'92“ (съдържащ сингъла „Ля ля ля“) 1994 — „Как се казваш“ 2002 — „Обсебен“ 2004 — „Най-доброто“ За албума си от 1992 г. печели наградата „Певец на годината“ от националната „Рок академия“. През 1998 г. получава трета награда на конкурса „Златният Орфей“ за песента си „Човекът от квартала“.
Освен авторска поп-музика, Стенли пише и музика за театрални постановки:
„Буря“ на Гриша Островски в Драматичен театър „Константин Величков“ - Пазарджик, за която получава номинация за Аскеер. „Нощта на Кардинала“ на Петър Маринков, копродукция на Театър „Сълза и смях“ и Пазарджишкия театър. „Валентиновден“ на Иван Вирипаев, Драматично-куклен театър „Иван Димов“ - Хасково. Стенли е женен за певицата Людмила Сланева - Локо, за чийто албум „Можеш“ (2005) той пише музиката и прави аранжиментите. Пише музика и за „Цветният албум“ (2002) на поп-певицата Ирра.
| |
|
Ani4ka__
Брой мнения : 25 Join date : 10.01.2010 Age : 34 Местожителство : Пловдив
| |
melrose
Брой мнения : 635 Join date : 10.11.2009 Age : 33 Местожителство : somewhere over the rainbow...
| Заглавие: Re: Стенли Сря Мар 31, 2010 1:23 am | |
| Когато бях малка, незнайно защо не можех да понасям гласа на Стенли. И аз като Ани бях ужасена от клипа към песента "Обсебен". Сега Стенли ми е един от любимите БГ изпълнители. Съгласна съм със Ани относно Чочо Владовски, той е страхотен, но някак си не мога да си представя някой друг да изпее "Оловният войник"; "Жулиета"; "Бъди какъвто си"...
Любимите ми песни на Стенли са: "Обсебен"; "Дъвка балон"; "Стар парфюм" и "Поля от слънчогледи". Много ми харесва и като вокал на група Спринт, особено песента "До телефона". | |
|